KERSTMIS EN DAN

 

André runt het bloeiend bedrijf, overgenomen van zijn vader. Samen met zijn vrouw Irène en zijn inwonenede mentaal beperkte broer Roger, vieren ze Kerstavond. Dan belt zus Els aan ...

 

Geen foto's beschikbaar

 

2001

HET VRIJ OURODENBERGS TONEEL  vzw

GEK EN VRIENDEN

 

Max, een uitgesproken pessimist, ziet in dit leven geen hoopgevend perspectief meer waardoor hij z’n vrouw Martha constant in het harnas jaagt. Als hij ook nog vermoedt dat z’n hart het kortelings zal begeven is dat de druppel voor Martha. Ze dwingt Max om dringend een kuur van tien dagen te volgen in een rusthuis alvorens er “accidenten” gebeuren.
Wat niemand voor mogelijk achtte gebeurt toch, Max sluit in het rusthuis vriendschap met twee andere patiënten en durft zelfs optornen tegen het autoritair gezag van hoofdzuster Potter. Er komt plots leven in de brouwerij door de komst van Max. De anders zo zielige sfeer binnen deze vier muren ondergaat een hele metamorfose. Max en z’n twee kompanen breken met de plaatselijke eentonigheid en beramen zelfs een bankoverval.Zullen ze erin slagen om uit de klauwen van “madam Potter” te blijven? Wat ontdekt Martha als ze na tien dagen Max komt afhalen…?