HET VRIJ OURODENBERGS TONEEL vzw

't KASKE

 

 

1997

EEN WONDERBARE KERSTNACHT

 

Een arme stroper is zelfs verplicht op Kerstavond te zorgen voor een konijntje als kerstmaaltijd. Maar, uiteraard is er de veldwachter die volledig in dienst staat van de eigenaar van het landgoed. Die wil de arme stroper graag op heterdaad betrappen om bij de "Heer" op een goed blaadje te staan. Maar dan, tijdens de Kerstnacht gebeurt er een "Wonder"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE GEEST VAN TOETEKOME 

Rosa beklaagt haar lot en dochter Marina is ook niet tevreden met haar bestaan. Dan komt Dokus, de dorpsgek, op de proppen. Hij heeft een doosje, waarin een geest zit, die alle wensen in vervulling doet gaan. Niemand gelooft de zot natuurlijk. Maar Natalie, de jongste dochter van Rosa, is stiekem met Dokus bevriend en weet wel beter.
Als Rosa wenst dat ze Marina was en tegelijkertijd Marina wenst dat ze haar moeder was, verwisselt de geest hun identiteit. Moeder Rosa gedraagt zich nu als een losbollige tiener en dochter Marina als een stipte moeder. Zoals in ieder huishouden zijn er geheimpjes. Vader heeft buiten de weet van zijn vrouw een filmster van een secretaresse en staat op het punt de transactie van zijn leven af te sluiten. Zoon Peter heeft stiekem een lief. Marina is tot over haar oren verliefd op de buurjongen enz. In hun nieuwe situatie (dochter = moeder, moeder = dochter) leren de dames het wel en wee van elkaars bestaan.